Dołącz
Znajomi Grupy Wydarzenia Forum Czat Media Blogi Pomoc
  •  

Cytuj21.10.2011 02:440 pkt poparciaPodoba mi się

Dopiero co założyłem konto na portalu więc jeśli się mylę to mnie krytykujcie do woli, ale pierwsze wrażenie sprawia pewnego chaosu.

A to prawdopodobnie dlatego że brak możliwości wyszukiwania znajomych według struktury Oazy (czyli diecezjalno - parafialnej). Pomysł grup związanych z konkretnymi rekolekcjami jest bardzo fajny ale nie ułatwia odnalezienia się w serwisie nowemu użytkownikowi.

Zaproponowane kategorie grup w postaci "rekolekcje rok" sugeruje zakładanie wyłącznie takich grup.

Dla mnie równie przydatna byłaby możliwość założenia grupy parafialnej w kategorii, która będzie nazwą diecezji.

Myślę nawet że tak jak jest obowiązkowe podanie kodu pocztowego przy zakładaniu konta (żeby można było odnaleźć się na mapie google), tak można by wprowadzić obowiązkowe przypisanie do danej diecezji.

Oaza ma charakter stały (nie tylko od rekolekcji do rekolekcji) więc pewne uporządkowanie użytkowników wg. należności do diecezji powinno przyciągnąć wielu oazowiczów, którzy chcą komunikować się ze sobą , a nie tylko wymieniać zdjęcia z rekolekcji:)

Można by też przemyśleć możliwość  stworzenia zagłębionej hierarchii kategorii , np. diecezja/parafia

pozdrawiam

Grzegorz
Cytuj24.10.2011 22:370 pkt poparciaPodoba mi się

Witam Cię serdecznie na naszym forum.

Nie wiem czy zauważyłeś, że poza grupami w postaci "rekolekcje rok" są jednak jeszcze "grupy parafialne-młodzież" i grupy "parafialne-oaza rodzin". Tak więc nie proponujemy wyłącznie grup rekolekcyjnych. Mimo to myślę, że wykorzystamy Twoją propozycję, bo 2 kategorie to rzeczywiście niewiele. Dzięki za propozycję.

"Kto ma czasu za dużo, wszystko czyni gorzej" - Jan Twardowski
Copyright © 2012 Nasza-oaza.pl