Dołącz
Znajomi Grupy Wydarzenia Forum Czat Media Blogi Pomoc
  •  

Nick czy imię i nazwisko?
Cytuj28.11.2010 22:090 pkt poparciaPodoba mi się

Dotarła do mnie sugestia, że lepiej byłoby używać imion i nazwisk zamiast nicków. Ułatwiłoby to wyszukiwanie znajomych, jednak z drugiej strony wymagałoby wprowadzenia obowiązku podawania imion i nazwisk. Co sądzicie na ten temat?

"Kto ma czasu za dużo, wszystko czyni gorzej" - Jan Twardowski
Cytuj28.11.2010 23:270 pkt poparciaPodoba mi się

Moje zdanie już znasz ;)

Uważam zlikwidowanie nicków za dobre bo portal stanie się bardziej przejrzysty.

Zresztą jeżeli wchodzę na jakiś portal i wiem ze tam należy podać imię i nazwisko to wiem to i się na to zgadza jeżeli chce a jeżeli nie to rezygnuje i tyle , proste moim zdaniem

Cytuj21.09.2011 19:240 pkt poparciaPodoba mi się

Myślę, że podanie nazwiska powinno być dobrowolne. Ewentualnie mogłoby być obowiązkowe, ale użytkownik powinien decydować, dla kogo będzie widoczne. Popieram natomiast obowiązkowe podawanie imion. Na spotkaniach czy przy zawieraniu nowych znajomości przedstawiamy się przecież samym imieniem.

Wydaję mi się, że za brak przejrzystości na portalu winę ponosi fakt, że login można dowolnie zmieniać. Login, moim zdaniem, powinien być widoczny tylko dla właściciela konta, natomiast można by dodać miejsce na pseudonim. Szczególnie wśród młodzieży bywa tak, że ktoś jest bardziej rozpoznawany z pseudonimu niż z imienia mrugnięcie

Copyright © 2012 Nasza-oaza.pl